Sleutelmomenten in het leven van een ondernemende nagelstylist Inspiratie

Sleutelmomenten die mij hebben gebracht waar ik vandaag ben: een succesvolle nagelstylist en ondernemer met mijn eigen Nail Business Academy.

In 2005 werd ik tweede eredame bij Miss Belgian Beauty. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Ik stond meer dan 100 keer op het podium en deed mee aan een docusoap op de toenmalige televisiezender VT4. Tijdens deze periode kwam ik voor het eerst in aanraking met de beautysector en stapte ik voor het eerst een nagelstudio binnen. Dit moment zou mijn leven voorgoed veranderen.

Het jaar daarop bood mijn nagelsponsor tijdens mijn miss-jaar mij een opleiding en baan aan in haar nagelstudio. Al snel raakte ik gefascineerd door deze kunstzinnige stiel. Ik ontdekte mijn passie voor het zetten van mooie nagels.

Na het behalen van mijn diploma Sociaal Agogisch werk in 2007 besloot ik om 10 jaar lang parttime te werken als hulpverlener. Hier leerde ik veel over de maatschappij en hoe mensen leven, denken, wonen en werken. Het was een mooie ervaring, maar mijn passie voor nagelstyling bleef knagen.

In 2011 vroeg de liefde van mijn leven mij ten huwelijk en in 2013 stapten we samen in het huwelijksbootje. De daaropvolgende jaren reisden we onder ons twee een groot stuk van de wereld rond.

In 2015 werd het tijd om een belangrijke keuze te maken. Ik gaf mijn ontslag als sociaal werker en opende kort daarna mijn eigen nagelstudio ‘Beauty for Nails’ te Deurne Diest. De nagelstudio is geïntegreerd in onze gezinswoning, zodat ik alle liefdes in mijn leven altijd dicht bij mij heb. Het was een grote stap, maar het bleek de juiste beslissing te zijn.

Een jaar later in 2016 werd mijn lieve zoon Yentl geboren. Hij maakte ons gezin compleet en zijn naam betekent ‘lief, aardig en van goede afkomst’. Ik was zo trots en gelukkig.

In 2019 barstte mijn nagelstudio en team uit haar voegen. We begonnen aan grote verbouwingen die 4 jaren zouden duren. Ik stond op de rand van een burn-out en werkte dag en nacht. Door de drukte liep de samenwerking met het personeel helaas stuk.

In 2020 brak de lockdown aan. Mijn hele leven viel stil. Het was een periode van rust en bezinning. Angstig keek de hele wereld naar de beelden op televisie van overvolle ziekenhuizen en coronaslachtoffers. Ik was dankbaar dat ik de tijd kreeg om mezelf weer te ontmoeten.

In 2021 ging ik zelf ten rade bij Nies Cools, mijn online ondernemerscoach. Ik ontdekte de wereld van online ondernemen en e-learning. Vanaf die dag werd ik een echte vrijheidsstrijder, foertzegger en goestingdoener!

In 2022 kwam mijn droom eindelijk uit: The Nail Business Academy zag het levenslicht! Als fervent cursist ontdekte ik steeds meer de grote hiaten in het opleidingsaanbod binnen de nagelindustrie, met name op het gebied van saloncoaching. Mijn nagelstudio ‘Beauty for Nails’ blijft een groot succes en ik werk opnieuw samen met een gepassioneerd team dat mijn visie deelt.

Nu, in 2023, voel ik dat ik de grote stappen die ik zelf heb gezet in mijn leven met jou wil delen! Ik wil jou helpen te groeien als nagelstyliste door middel van online en offline trainingen. Ik leer je niet alleen mooie nagels te zetten, maar ook voor jezelf en je bedrijf te zorgen. Ik weet waar ik over praat, omdat ik zelf jarenlang verdwaald was in mijn veel te drukke salon.

Het verhaal van deze sleutelmomenten laat zien hoe het leven soms onverwachte wendingen kan nemen. Van een deelname aan Miss Belgian Beauty tot het openen van mijn eigen nagelstudio en het starten van The Nail Business Academy, heb ik als nagelstyliste mijn eigen weg bewandeld en veel geleerd onderweg. Door mijn eigen ervaringen en uitdagingen te delen, wil ik anderen helpen hun eigen weg te vinden en te groeien in hun carrière als nagelstyliste. Het laat zien dat het nooit te laat is om je passie te vinden en je dromen waar te maken. 

Terug naar blog